Famílies Hospitalàries per als Immigrants

Home / Àrea Immigració i Salut / Famílies Hospitalàries per als Immigrants

La Xarxa de Famílies Hospitalàries per als Immigrants contribueix a que els ciutadans i les ciutadanes residents a Catalunya desenvolupin experiències de comprensió directa de la diversitat cultural.

Cada família hospitalària viurà l’experiència d’afrontar i respondre a les necessitats d’informació i diàleg entre cultures portant a terme l’acompanyament d’una família nouvinguda o en procés de reagrupament familiar.

Famlies-Hospitalries-per-als-Immigrants

Què és una família hospitalària?

Qualsevol família que de forma voluntària i durant un període de tres mesos desitgi acompanyar i respondre a les necessitats d’informació i diàleg intercultural d’una altra família immigrant nouvinguda o en procés de reagrupament familiar. Una família hospitalària és una família arrelada a Catalunya que aprèn amb els immigrants i s’obre al món.

Qui pot arribar a ésser una família hospitalària?

Tota mena de famílies residents a Catalunya siguin quines siguin les seves creences religioses, les seves opcions polítiques, la seva composició o el seu nivell socioeconòmic. L’únic requisit és donar-se d’alta al registre de la Xarxa de Famílies Hospitalàries per als Immigrants i acceptar les bases del treball voluntari a desenvolupar.

Quin suport reben les famílies hospitalàries?

Totes les famílies hospitalàries podran rebre el suport directe d'una mediadora intercultural que facilitarà la comunicació lingüística, la comprensió cultural i la utilització d'alguns serveis per als immigrants.


Jornades de portes obertes als centres educatius (0-16 anys)

Abans del període de preinscripció, els centres organitzen trobades, visites i jornades de portes obertes perquè les famílies puguin conèixer el seu funcionament, els serveis que ofereixen i el projecte de centre o el caràcter propi de cadascun.

Aquí us deixem l'enllaç


PROGRAMA FINANÇAT PER:

Ayuntamiento de Barcelona
diputaciobarcelona
Logo Departament de Treball

thumbnail of Trptico Familia autctona FH_cast_0
Tríptic famílies en castellà

thumbnail of Trptico Familia autctona FH_cat_0
Tríptic famílies en català

thumbnail of Trptico Familia inmigrante FH_arab
Tríptic immigrants en castellà

thumbnail of Trptico Familia inmigrante FH_cast
Tríptic immigrants en àrab


NOTÍCES RELACIONADES


PUBLICACIONS DESTACADES

[wpv-view name="vista-publicaciones" areadetrabajo="families-hospitalaries-per-als-immigrants"]