L'Associació Salut i Família al Parlament de les Dones

L’Associació Salut i Família al Parlament de les Dones

La Directora General de l’Associació Salut i Família va participar al Parlament de les Dones que es va celebrar l’1 de juliol i en el que van ser-hi 156 dones representants del moviments socials organitzats on es va aprovar una Declaració final per reivindicar que les dones siguin al centre de les polítiques públiques , en la que es va posar la igualtat en el centre de l’agenda política liderada per dones, la Directora de l’Associació Salut i Família valora com “un goig” haver estat present en un ‘ple’ inspirat pel consens i l’afany de col·laboració

 

Algunes propostes de les que van sorgir foren la de vetllar per la paritat arreu, garantir la sostenibitat del finançament de les organitzacions de dones, canviar el model sanitari i centrar-ho en prevenció i promoció de la salut amb perspectiva de gènere, asegurar l’equitat plena en l’accés a la contracepció i l’avortament, i fer un  control de la resposta institucional a la violència masclista.

 

Aquest  Parlament de les Dones s’ha celebrat  coincidint amb el vint-i-cinquè aniversari de la IV Conferència Mundial sobre les Dones de Beijing. Un “ple” que permetrà revisar de manera integral els progressos aconseguits i els reptes pendents en relació a l’aplicació de la Declaració i de la Plataforma d’Acció de Beijing. L’acte s’emmarca en l’impuls de les polítiques d’igualtat que el Parlament de Catalunya promou com una de les prioritats de la legislatura.

Deixeu un comentari