Informe de l'ONU sobre la situació de les menors i l'avortament a Espanya

Informe de l’ONU sobre la situació de les menors i l’avortament a Espanya

El Comitè de Drets Econòmics, Socials i Culturals (DESC) de l’ONU retreu, entre d’altres aspectes, la situació de les dones.
El Comitè DESC incideix en la restricció de l’avortament a Espanya, critica que les menors no puguin avortar sense autorització dels seus progenitors i que els estereotips de gènere “continuïn profundament arrelats”
Per al Comitè DESC, la restricció en la qual es troben les menors de 16 i 17 anys i les dones amb discapacitat per a avortar sense consentiment dels seus pares o tutors, és “un obstacle per accedir a l’avortament” i, per això, recomana als Espanya que “consideri eliminar el requisit de comptar amb el consentiment del representant legal”. També denuncia com s’enfoca a Espanya la interrupció voluntària de l’embaràs en general i mostra la seva preocupació per “les dificultats que troben les dones per accedir a informació i serveis de salut sexual i reproductiva”, incloent l’avortament i la píndola anticonceptiva d’emergència.
Davant d’aquest escenari, recomana a Espanya que estableixi un mecanisme per assegurar que l’objecció de consciència a la qual poden acollir-se els metges “no sigui un obstacle perquè les dones tinguin accés a l’avortament” i crida l’atenció sobre “les disparitats existents entre les diferents comunitats autònomes “. I és que depenent del territori, les dones tenen més o menys accés als anticonceptius o als serveis que permeten avortar de forma segura.

Deixeu un comentari