'XVI Jornades Internacionals del Banc del Temps

‘XVI Jornades Internacionals del Banc del Temps, ‘El Banc del Temps i el Bé Comú’

L’Associació Salut i Família mitjançant el programa de la xarxa de Bancs del Temps va organitzar la XVI edició de les jornades del Banc del Temps, que es van celebrar el dijous i divendres dies 1 i 2 de desembre. Les jornades van començar dijous amb els tallers ‘L’economia del Bé Comú i els Bancs del Temps’, l ‘Ús de les xarxes socials en els Bancs del Temps’ i ‘Valors inspiradors dels Bancs del Temps i el seu desenvolupament pràctic. La jornada pròpiament es va desenvolupar divendres amb una visita guiada a l’Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet; la inauguració va anar a càrrec de la Sra Carmen Arana, Regidora adjunta de Moviments Socials i Entitats Ciutadanes, del Sr. Agustí Viñas, vicepresident de la Fundació Intergrament i per part de l’Associació Salut i Família, la secretària, Sra. Àngels Martínez de Castilla .

La Conferència Inaugural va versar sobre ‘Els Bancs del Temps i el Bé Comú’, amb dues ponències, una de la directora general de l’Associació Salut i Família, la Dra. Elvira Méndez i una segona de la vicepresidenta de l’Associació Catalana per al Foment de l’economia del Bé Comú, la Sra. Mariona Vidal.
Posteriorment va tocar el torn a les experiències sobre el terreny, com a eina d’acció comunitària, exemplificat pel Banc del Temps de Santa Coloma de Gramenet, descrit per la Sra. Lidia Lozano. Els 15 anys que porta el Banc del Temps del Bon Pastor al servei del barri (i reconegut recentment amb la Medalla d’Honor de l’Ajuntament de Barcelona), explicat pel Sr. Francisco Caparrós. I el Banc del Temps a Sevilla, a càrrec de la Sra. Reyes Casares.
Es va finalitzar la jornada amb la presentació de les experiències d’Itàlia i Portugal: la Sra. Grazia Pratella, presidenta Associazione Nazionales Banche del Tempo (Itàlia) i la Sra. Eliana Madeira, de l‘Associació GRAAL (Portugal).

 

Enllaç als materials

Enllaç a la galeria de fotos

Deixeu un comentari