Recuperació de la Sanitat Universal

L’Associació Salut i Família, com a organització en defensa del dret a la Salut i entitat promotora i signant del Manifest És l’hora de la sanitat universal celebra la restitució de la universalització de la sanitat, resultat de la votació a favor en el Ple del Congrés del decret que reconeix l’assistència sanitària als immigrants irregulars en les mateixes condicions que els espanyols. La norma, segons la [anterior] ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Carmen Montón, suposa un “autèntic” canvi de model en l’assistència sanitària a Espanya, ja que la titularitat del dret a la salut es basa en la condició de ciutadania i es deslliga de la d’assegurat o beneficiari. “Per l’anterior govern era urgent retallar drets; per al govern actual, és urgent recuperar-los”, ha afirmat.

Així mateix la Llei Catalana LLEI 9/2017, del 27 de juny, d’universalització de l’assistència sanitària amb càrrec a fons Públics per mitjà del Servei Català de la Salut. Aprovada pel Parlament de Catalunya podrà desenvolupar-se ja que el Govern de l’Estat ha retirat el recurs d’inconstitucionalitat que pesava sobre la mateixa.

 

Deixeu un comentari