Carta oberta als ministres de sanitat de la Unió Europea

Carta oberta als ministres de sanitat de la Unió Europea

A continuació adjuntem en el seu idioma original (anglès) la carta oberta als ministres de sanitat dels estats membres de la Unió Europea, i prèvia a la reunió del Consell EPSCO (El Consell en la seva formació d’Ocupació, Política Social, Sanitat i Consumidors ) a Luxemburg el 19 de juny de 2015, on es discutirà la dimensió de la salut en l’agenda europea de la migració. Durant la reunió informal del Consell EPSCO a l’abril 2014 a Atenes, els ministres de Salut van acordar facilitar l’accés a l’atenció sanitària per a tots els migrants, així com la necessitat que “els serveis de salut especials per a grups de migrants particularment vulnerables”. Al juny de 2014, a les Conclusions sobre la crisi econòmica i l’assistència sanitària, el Consell va reconèixer que “l’accés universal a la salut és molt important en el tractament de les desigualtats en salut”.

La carta, impulsada per PICUM, (Plataforma per a la Cooperació Internacional per a Immigrants Indocumentats), Metges del Món i Epha (European Public Health Alliance), i ratificada (entre d’altres) per l’Associació Salut i Família

Deixeu un comentari