XIV Jornades Banc del Temps, la pràctica de la conciliació

Conciliació, paritat, usos dels temps, desigualtat en el repartiment de les tasques, la intersecció entre les polítiques (públiques) i les empreses, noves formes d’organització de la societat, posar el focus en tasques que romanen invisibles. En definitiva, algunes de línees d’actuació i d’engranatge per donar forma a una societat més justa i no travessada únicament pels imperatius dels interessos dels mercats i que es van posar sobre la taula a les XIV Jornades del Banc del Temps que es van celebrar al CaixaFòrum organitzades per l’Associació Salut i Família.

Una manca de conciliació que afecta i recau en “la qualitat de vida de les dones, dels menors i dels qui necessiten cura”, segons va apuntar la Directora General de l’Associació, la sra. Elvira Méndez, ja que són “les dones les qui suporten la càrrega de feina”, “parlem de tenir cura els uns dels altres”.

També en aquest sentit va transcórrer la presentació de la proposta de la Iniciativa per la Reforma Horària, a càrrec de Fabian Mohedano, qui va fixar el repte de “tornar a dinar a les 13h i sopar a les 20h”, en una racionalització dels horaris, i de retruc, en l’organització laboral.

En total, prop d’un centenar d’assistents es van donar cita en unes jornades en les que també va haver-hi espais per presentació de les experiències d’altres Banc del Temps, en una taula rodona moderada per la coordinadora de l’Associació, la sra. Josefina Altés i en les que van exposar les realitats dels bancs de Saragossa, Vilanova i la Geltrú, Manoteras i el de Sarrià. “Ara hem de saber gestionar la diversitat”, amb aquesta frase va cloure la Sra. Elvira Méndez la XIV Jornada del Banc del Temps.

 

Aquí us deixem les intervencions i els materials de la XIV Jornada del Bancs del Temps:

– Intervenció de la Sra. Agnes Uhereczky en nom de COFACE: Bancs del Temps

Intervenció Sra.Elvira Méndez, Directora de l’Associació Salut i Família: “XIV Jornadas Internacionales Banco del Tiempo. Conciliación x la vida familiar i laboral”
 

 

 

 

Deixeu un comentari