Els Bancs del Temps a la ràdio

El dimarts 30 de juliol ens van convidar al programa Matins en Xarxa de la ràdio La Xarxa per explicar el projecte dels Bancs del Temps.

 

La Josefina Altés va estar acompanyada d’en Toni Fernández, usuari i gestor del Banc del Temps del Raval, i en Suleiman i l’Afzal, dos usuaris d’origen pakistanès del Banc del Temps del Raval.

Com a coordinadora dels Bancs del Temps de l’Associació Salut i Família, la Josefina Altés va explicar el funcionament dels Bancs del Temps, projecte que es va posar en marxa per primer cop al barri del Guinardó al 1998, i va donar exemples de la pluralitat d’experiències i intercanvis que s’hi produeixen. També va remarcar la importància del projecte, donat que actualment existeix una xarxa de Bancs del Temps arreu de l’estat espanyol i acords de col·laboració amb Bancs del Temps d’Anglaterra, Portugal, Itàlia i Xile.

La Josefina també va comentar com aquest model de Bancs del Temps comunitaris s’ha adaptat a àmbits com l’educatiu, amb el projecte de Banc del Temps Escolar o el que properament es posarà en marxa a la Universitat de Barcelona. Totes aquestes experiències es podran veure a les XIII Jornades Internacionals de Bancs del Temps que es celebraran els dies 24 i 25 d’octubre a Barcelona.

Durant la conversa, en Suleiman i l’Afzal van explicar la seva experiència com a usuaris del Banc del Temps i com utilitzen els intercanvis per aprendre castellà i català. El hi ha permès fer moltes amistats.

En Toni Fernández va destacar la importància del projecte per la llavor d’integració al barri i el intercanvi cultural. El Banc del Temps és un punt de trobada que permet vincular els diferents col·lectius d’immigrants amb els veïns.

Es pot escoltar el programa al següent enllaç

Si voleu formar part d’un Banc del Temps i no sabeu si en teniu un a prop de casa, ens podeu trucar al 93 268 36 00. També ens podeu seguir al Facebook de la Xarxa de Bancs del Temps.

Deixeu un comentari